fredag 30 juli 2010

Stressade "panssisar"!

Citat från Jannes veckobrev:


" Sedan förra veckan har jag haft besök av två stressade pensionärer, kom sent tisdag em., 13 timmar senare försvann de lika fort som en Carlsberg efter en ökenvandring (citat stulet från AB). "
DEL 1
Tänkte ge en liten reserapport från oss stressade "panssisar" som försvann med ölen.

Äventyret startade i tisdags med att tuppen sparkade upp oss i ottan och såg till att vi kom iväg ordentligt. Efter bensintankning (ingen annan tankning) drog vi järnet ner till Gyllene uttern där den sedvanliga räkmackan med kaffe stod på menyn.Utsikten över Vättern fick vi se på kort för "Uttern" var inbäddad i en kraftig dimma med inslag av regn. Färden gick vidare i regnets tecken ned till Markaryd där vädergudarna beslöt sig för att ge oss en chans till soligt väder. Det var bra beslut för sikten blev fri och vi kunde följa Jannes anvisningar att ta 2 avfarten mot Hässleholm och att i Hässleholm hålla som han sa i telefon "jag säger det bara en gång rakt fram i varja rondell rakt fram, rakt fram rakt fram............." Låter det tjatigt? Tja men med facit i hand stämmer det faktiskt tror det var 10 rondeller eller något sånt. När vi precis trott att vi var fel ute och tänkte vända dök skylten Höör upp och vi var på banan igen. Sedan var det en baggis att ta oss till Ystad. Denna vackra skånska stad mötte oss i ett badande solsken.Men vi som varit med vet vad det döljer sig bakom denna vackra fasad. Jo en av Sveriges mest kriminaliserade städer: Ruskiga mordkomplotter våldtäkter ja allt som finns på den kriminella skalan. Detta har gjort att Ystad har anställt en av Sveriges mest meriterade kriminalare som utreder och löser allt sattyg . Nämligen Kurt Wallander. Därför fortsätter Ystad att bada i det vackra solskenet och och inge den trygghet vi besökaren vill känna .Men det finns en faktor till och det är allas vår Janne ramis

Denna nya trygga nyskåning som likt en smalare Edvard Persson utan pipa möter oss skrockande utanför sitt fantastiska ställe mitt i staden .

Man kan likna husen med en sammanhängande skånelänga där den kullerstensbelagda vägen kantas av en alle av pilträd (Säkert fel träd men det ska vara så i Skåne.)Här och var går det skrockande gäss (ska också vara i Skåne men sanningen var att det var några feta grannkäringar som var ute och gick. Snacket lät som kacklande gäss ) Varje hus har en fantastisk innerträdgård omgiven av en tegelmur.

Denna trädgård har i Jannes fall smyckats med frukträd och och ett stort antal rosor som i vissa fall har årtionden på nacken.En gräsmatta täcker större delen av gården och i rabatterna prunkar vårblommorna .

Nu kommer det berömmet
Allt andades pedantens välskötta handlag. Inte ett ogräs i rabatterna inga gula maskrosblommor.Allt i perfekt trim. Fantastiskt och överraskande. Vem kunde tro att en gammal fotbollsdomare hade sådana handlag.Kändes som vi åkt fel och hamnat hos Tage.

Nästa överraskning var att vi skulle få vara med och premiärgrilla. Sagt och gjort Grillen åkte fram och jag utsågs till grillmästaren medan Ove och Janne fixade salladen och gratängen.Kotletterna var så klart från Skånska grisar som fått böka i den omgivande bokskogen för att sedan lyckligt få dö och hamna i grillmästarens erfarna händer som just öppnat grillölen. Middagen avåts i Jannes uterum med ett gott vin.

Kom sen inte och säg att vi män inte kan fixa och dona mys för oss själva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar